nrc media logo

Persbericht: NRC begint met dagelijkse podcast: Vandaag

dinsdag 23 april 2019

PERSBERICHT

Amsterdam, 23 april 2019

 

NRC begint maandag 29 april met een nieuwe, dagelijkse podcast. In de podcast Vandaag brengt de redactie van NRC elke werkdag één nieuwsverhaal in audio in maximaal twintig minuten. Geen overzicht van het nieuws, maar elke dag één verhaal in de vorm van een gesprek tussen presentator en één of meerdere redacteuren van NRC.

De podcast wordt gepresenteerd door NRC-redacteur Thomas Rueb, jarenlang verslaggever voor de Binnenlandredactie en auteur van het boek Laura H.

Waarom een dagelijkse podcast? “We maken nu al twee jaar podcasts (Haagse Zaken en Onbehaarde Apen) en we hebben vastgesteld dat podcast erg goed bij NRC past”, zegt adjunct-hoofdredacteur Stijn Bronzwaer van NRC. “Daar willen we nu de volgende stap in zetten, door context en achtergrond te geven bij het belangrijkste verhaal van de dag. We denken dat we met de podcast nog beter kunnen doen waarvoor we op aarde zijn: onze lezers (en luisteraars) de bouwstenen aanreiken opdat zij hun mening kunnen vormen over de thema’s die er echt toe doen.”

Iedere werkdag wordt de podcast om 6.00 uur ‘s ochtends gepubliceerd in de NRC- en de nrc.next-app en op nrc.nl. De podcast kan ook via iTunes, Spotify en andere populaire podcastapps beluisterd worden. Voor de advertenties in de podcast is NRC een samenwerking aangegaan met Dag & Nacht Media.

U kunt hier een preview van Vandaag beluisteren.Voor meer informatie over adverteren in de podcast
Neem contact op met:

sales@nrc.nl
+31 (0)20 755 3053