Familieberichten

In NRC (nrc.next, NRC Handelsblad en NRC Weekend) bestaat dagelijks de mogelijkheid om familieberichten te plaatsen. Dit betreffen berichten in diverse categorieën. De eerste categorie is rouwberichten, zoals overlijdensberichten, in memoriams of dankbetuigingen. Maar ook blijde berichten zoals geboorte, huwelijk, verloving, Valentijn, verjaardag, jubileum, rijbewijs, diploma, promotie, pensioen, Moederdag/Vaderdag kunt u in de krant plaatsen.

nrcadverteren.nl familieberichten

Wilt u meer weten of heeft u hulp nodig?
De afdeling Familieberichten is telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur via +31 (0)20 755 3052 of e-mail familieberichten@nrc.nl.

1

Hoe kan ik een familiebericht opgeven?

Advertenties kunt u eenvoudig en geheel persoonlijk opstellen via onze opmaakportal nrcadverteren.nl. De opmaakmodule biedt direct inzicht in de kosten per formaat. U kunt afrekenen middels iDEAL of met uw creditcard.
U kunt er tevens voor kiezen uw bericht door NRC Media te laten opmaken en een factuur achteraf te ontvangen.
2

Hoe ziet een familiebericht er uit?

De breedten van de familieberichten hebben standaardformaten. Als de advertentie een blijde bericht betreft, heeft deze de standaardbreedte van 1 of 2 kolommen. Als de advertentie een overlijdensbericht, in memoriam of dankbetuiging betreft, heeft u keuze uit twee, drie of vier kolommen. De hoogte wordt bepaald door de hoeveelheid tekst en de daaruit voortvloeiende opmaak van de advertentie. Er zijn diverse mogelijkheden om de advertentie te personaliseren door kleur- en afbeeldingen of achtergronden toe te voegen.
3

Wat kost een familiebericht?

Voor plaatsing op maandag t/m zaterdag geldt een tarief van € 6,95 incl. BTW per millimeter per kolom. Deze tarieven zijn gebaseerd op het formaat van de advertentie, die wordt berekend per millimeter en per kolom. Voor toevoeging van kleur wordt factor 1,25 toegepast, dat staat gelijk aan een toeslag van 25%.
Formaatberekening familieberichten

De breedte van een familiebericht heeft een standaardformaat. De hoogte wordt bepaald door de hoeveelheid tekst en de daaruit voortvloeiende opmaak van de advertentie. Voor rouwberichten, in memoriam en dankbetuigingen geldt als standaardbreedte: 2 kolommen = 78 mm, 3 kolommen = 118 mm of 4 kolommen = 158 mm. Voor blijde berichten is de standaardbreedte: 1 kolom = 38 mm.

Voorbeeldberekening tarief rouwbericht*:
Formaat: 2 kolommen breed, 100mm hoog per kolom
Plaatsing: 2 × 100 mm (200 mm × € 6,95) = € 1.390,- incl. BTW

Voorbeeldberekening tarief blijde bericht*:
Formaat: 1 kolom breed, 40 mm hoog
Plaatsing: 1 × 40 mm × € 6,95 = € 278,- incl. BTW

* Prijsberekening is exclusief 3 mm witruimte per kolom