nrc media logo

NRC lanceert NRC Audio

maandag 26 oktober 2020

Vandaag zet NRC een grote stap en lanceert NRC Audio: een prachtige nieuwe app speciaal gemaakt voor audiojournalistiek van onszelf en van anderen.

NRC Audio is een handige en overzichtelijke gids die helpt om de beste, mooiste, spannendste en meest bijzondere journalistieke podcasts uit binnen- en buitenland te vinden. Verzameld door de redactie van NRC. Van actuele, politieke podcasts tot tijdloze luisterverhalen van binnen- en buitenlandse makers.

In de app zijn alle bekende producties van NRC te vinden: waaronder NRC Vandaag, NRC Haagse Zaken en NRC Onbehaarde Apen. Maar dat niet alleen. De afgelopen maanden is er door de redactie keihard gewerkt aan nieuwe NRC-podcasts, onder meer over misdaad, over technologie en over de Amerikaanse verkiezingen. Ook investeren we in andere luisterverhalen, zoals ingesproken columns van onder anderen Marcel van Roosmalen en Frits Abrahams.

Buiten de NRC-producties, biedt de app ook andere podcasts aan van makers uit binnen- en buitenland. Want niet alleen NRC maakt podcasts waarin kwaliteit voorop staat. Er worden ook prachtige podcasts gemaakt door anderen. Dat kunnen individuele makers zijn, experimentele collectieven of gevestigde media. De redactie van NRC is dé gids in het vinden van deze kwaliteitspublicaties.

In NRC Audio zijn ook de commerciële podcasts, los van de journalistieke inhoud gepresenteerd als branded content, te vinden.

Tot 1 januari 2021 is alle NRC-audiojournalistiek in de app voor iedere appgebruiker te beluisteren; daarna worden bepaalde NRC-podcasts alleen beschikbaar voor abonnees, zonder extra kosten.

Lees hier meer over NRC Audio

Download nu:

Download nu: