NieuwsNRC Media nieuws

NRC Q op WhatsApp

Door 11 december 2014 Geen Reacties

Drie maanden geleden is NRC Q als eerste medium in Nederland begonnen om nieuws ook via WhatsApp te verspreiden, ook wel ‘WhatsApp Broadcast’ genoemd. Per dag verstuurt de redactie tussen 08:00 – 22:00 uur maximaal 3 berichten met het laatste zakelijke nieuws zodat je altijd op de hoogte bent. ‘We krijgen goede reacties en er is meer animo dan aanvankelijk gedacht,’ volgens Freek Staps, chef van NRC Q. Afgelopen maand is het aantal inschrijvingen binnen 4 weken verdubbeld.

Aanmelden is simpel: voeg het nummer 06-4620 4616 aan de contactpersonen op je smartphone. Stuur daarna in WhatsApp het bericht NRCQ ON naar dit nummer. Er volgt een bevestigingsbericht van de inschrijving en daarna zul je per dag maximaal 3 nieuwsberichten ontvangen. Afmelden kan door NRCQ OFF te sturen naar hetzelfde nummer. Ook dan volgt een bevestigingsbericht en zul je geen verdere berichten meer ontvangen. De WhatsApp-dienst is opgezet in samenwerking met Wireless Services en is voor de lezer gratis om te ontvangen.

Naast het ontvangen van nieuwsberichten, kan de lezer ook zelf eenvoudig artikelen van NRC Q delen via WhatsApp. Door middel van de deelknop die boven- en onderaan elk artikel is gezet kunnen lezers het makkelijk delen met hun contacten op WhatsApp (of per e-mail en de bekende social media kanalen).

NRCQ via WhatsApp Broadcast van NRC Media WhatsApp deelknop op NRC Q - NRC Media