Nieuws

Inzenden SpinAwards 2015 van start

Door 6 februari 2015 Geen Reacties

Tijdens het Think Digital Event van NRC Media en de SpinAwards op 2 februari werd het startschot gegeven voor de SpinAwards 2015. Vanaf nu kunnen o.a. bureaus, opdrachtgevers en productiebedrijven hun beste digitale werk inzenden via spinawards.nl. De deadline is 28 februari om middernacht. De uitreiking is op 16 april tijdens de SpinAwards Night in Amsterdam. Nieuw dit jaar zijn de Grand SpinAwards voor de echte game changers in de business.

We are digital
Tijdens het Think Digital event stond het digitale denken in Nederland centraal. Diverse sprekers lieten zien hoe het digitale denken ons allemaal veranderd heeft en elke dag verder verandert. De SpinAwards zetten voortaan het digitale denken nog nadrukkelijker op de voorgrond. Dit gaat veel verder dan alleen het vakgebied van communicatie:
“Digitaal denken is de grote disruptieve kracht van onze tijd. Het ontroest de samenleving, creëert nieuwe business modellen en zet communicatie in de overdrive. De SpinAwards willen het digitale denken in Nederland verder brengen. Elk jaar zetten we de beste ideeën op een podium. Dit jaar weer. Voor de digitale voorhoede van Nederland. Omdat we allemaal maar in één richting willen denken: vooruit. We are digital.” – Huib Maaskant, Bestuurslid SpinAwards

Nieuwe categorieën
Als de digitale prijs van Nederland zijn de SpinAwards ook continu in beweging. Speciaal voor vernieuwende concepten voor digitale producten en diensten is er nu de categorie Digital Business Idea. De categorie Next TV & Film richt zich helemaal op totaal nieuwe manieren om het televisie en film om te gaan, zoals over-the-top-tv. De prijzen voor bureau en opdrachtgever van het jaar maken plaats voor een echte oeuvre award: De Grand SpinAwards – de hoogste eer voor de echte game changers in de business. Inzenden voor de SpinAwards kan op spinawards.nl. De inzendtermijn sluit op 28 februari om middernacht.

SpinAwards Inspiration Day, 26 maart
Vanaf begin maart buigen vakjury’s met juryleden van bedrijven zoals Google en Peerby, zich over het ingezonden werk. Half maart worden de nominaties bekendgemaakt. Tijdens de SpinAwards Inspiration Day op donderdag 26 maart krijgen alle genomineerden de kans om hun werk persoonlijk toe te lichten.

SpinAwards Night, 16 april
De SpinAwards worden uitgereikt tijdens de SpinAwards Night op donderdag 16 april in Pakhuis West, aan de Elementenstraat in Amsterdam. Na de uitreiking van de prijzen begint het inmiddels legendarische SpinAwards feest.