EventsNieuws

Event: ‘Think Digital’

Door 11 februari 2015 Geen Reacties

Op maandag 2 februari 2015 vond het Think Digital event plaats in de Opinie & Debat-zaal van het NRC Restaurant & Café. Het event is een samenwerking tussen SpinAwards en NRC Media en stond in het teken van digitaal denken. Het was het startschot voor de SpinAwards 2015. Vanaf nu kunnen bureaus, opdrachtgevers en productiebedrijven hun beste digitale werk inzenden via spinawards.nl.

Diverse sprekers lieten tijdens het event zien hoe het digitale denken ons veranderd heeft en hoe dit dagelijks verder toeneemt. Na de introductie van Stephan Fellinger (voorzitter, stichting SpinAwards) vertelde Rien van Beemen (CEO, NRC Media) over de ontwikkelingen bij NRC Media. Zo kwam het nieuwe design van NRC Q en de nieuwsverspreiding via WhatsApp aan bod. Rien van Beemen vervolgde hoe NRC Media zich als mediabedrijf focust op hoe de gebruiker nieuws consumeert en dat de vorm waarin de nieuwscontent wordt verpakt zich steeds zal aanpassen. Nieuwsverspreiding via de smartwatch is hierin bijvoorbeeld een mogelijkheid.

Vervolgens sprak Ivo Roefs (CEO, DDB & Tribal Amsterdam) over de transitie naar het digitale denken en de SpinAwards 2015.

Vlak voor de break gaf winnaar Young Talent 2014, Sven ten Hove, een inspirerende presentatie over zijn visie op digitaal denken en over zijn zelfbedachte app ‘Moet ik rennen?’, dat als schoolproject voor de Hogeschool van Amsterdam begon. Samen met medestudenten ontwikkelde hij een app die aangeeft of je in normaal looptempo de eerstvolgende trein, metro, bus of tram kunt halen, of dat je je looptempo moet verhogen.

moet-ik-rennen-app

Na de break was het woord aan Sebastiaan van Rijnsoever (Social Media Directeur KPN) en werd er afgesloten door Bert Hagendoorn (SpinAwards Ambassadeur & Bureau Consultant). Hij gaf onder andere tips voor de inzendingen van de SpinAwards 2015.

Na het event was er tijdens de gezellige borrel gelegenheid tot netwerken. Inzenden voor de SpinAwards 2015 kan tot en met 28 februari 2015.

SpinAwards-inzenden-2015