NieuwsNRC Media nieuws

Benoeming Raad van Commissarissen bij NRC

Door 26 februari 2015 Geen Reacties

Naar aanleiding van de acquisitie van NRC Media Holding BV door Mediahuis Nederland BV op 9 februari 2015, is vandaag de nieuwe Raad van Commissarissen samengesteld. De nieuwe raad bestaat uit vijf personen, waarvan de heer Aad Stoop, advocaat bij Bergh Stoop & Sanders, de nieuwe president-commissaris wordt. Mevrouw Lückerath-Rovers, hoogleraar Corporate Governance aan Tilburg University, wordt de werknemerscommissaris. De overige drie commissarissen, Gert Ysebaert, Paul Verwilt en Caspar van Rhijn, zijn allen werkzaam bij Mediahuis.

Mr. Aad Stoop
President-commissaris
De heer Stoop is advocaat bij Bergh Stoop & Sanders Advocaten te Amsterdam en is gespecialiseerd in Ondernemingsrecht. Sinds 2005 is hij bestuurslid bij SDM, een functie die hij neerlegt ingevolge zijn aanstelling als president-commissaris in de RvC van NRC. De heer Stoop heeft veel contacten met partijen in het medialandschap, zowel in Nederland als internationaal. Sinds 2012 is hij voorzitter van de European Press Prize, die opgericht werd door SDM, Vereniging Veronica, The Guardian Trust, Reuters Trust, JP Politiken Foundation en The Media Development Investment Fund.

Professor Dr. Mijntje Lückerath-Rovers
Werknemerscommissaris
Mevrouw Lückerath-Rovers is hoogleraar Corporate Governance aan Tilburg University/TiasNimbas. Sinds 2007 verricht zij onderzoek rond corporate governance en meer specifiek de rol van de RvC in relatie tot de Raad van Bestuur en relevante stakeholders. Mevrouw Lückerath-Rovers is commissaris bij Achmea en bij de beleggingsfondsen en het groenfonds van de ASN Bank. Verder is zij lid van de Raad van Toezichthouders van KNGF Geleidehonden, lid van de Commissie Publiek Belang van EY Accountants LLP en bestuurslid van de Betaalvereniging Nederland. Mevrouw Lückerath-Rovers wordt werknemerscommissaris in de RvC van NRC Media.

Gert Ysebaert
Commissaris
Sinds 2013 is de heer Gert Ysebaert CEO bij Mediahuis en was voorheen Uitgever Vlaamse Media bij Corelio. Mediabedrijven Corelio en Concentra hebben in 2013 joint venture Mediahuis opgericht. Corelio nam 62 procent van de aandelen, Concentra de resterende 38 procent.

Paul Verwilt
Commissaris
De heer Paul Verwilt is COO bij Mediahuis. Voordien vervulde hij dezelfde functie bij Concentra.

Caspar van Rhijn
Commissaris
De heer Caspar van Rhijn is Directeur Digitale Nieuwsmedia bij Mediahuis en was hiervoor Directeur Innovatie bij Corelio.