nrc media logo

Fokke en Sukke nemen NRC over

dinsdag 25 september 2018

NRC viert op dinsdag 25 september de 25e verjaardag van Fokke & Sukke. De beroemde eend en kanarie nemen op die dag niet alleen alle foto’s in de krant, maar ook de advertentie-uitingen voor hun rekening.

Op dinsdag 25 september staat NRC in het teken van een kwart eeuw Fokke & Sukke. De populaire en veelbekroonde cartoons van John Reid, Bastiaan Geleijnse en Jean-Marc van Tol waren voor het eerst in 1994 te lezen in studentenblad Propria Cures en vanaf 1999 zes dagen in de week in NRC (Handelsblad).

Dinsdag 25 september zijn er geen gewone foto’s en advertenties in NRC te zien. Fokke & Sukke nemen al het beeld voor hun rekening. Het is uniek dat een dagblad in deze vorm verschijnt. Ook een aantal trouwe adverteerders van NRC werkt graag mee aan een uiting in Fokke & Sukke vorm. Zo spelen de eend en de kanarie de hoofdrol in de advertenties van XS4ALL, Rijksmuseum Amsterdam, ONVZ, en Beljon+Westerterp.

Voor XS4ALL is het helemaal speciaal, omdat ook de internetprovider 25 jaar bestaat. Dennis van Steijn, Sr. Communicatie Adviseur van XS4ALL: “1993 was een jaar waarin grote dingen geboren werden. Fokke & Sukke zagen het levenslicht en XS4ALL gaf Nederlandse particulieren voor het eerst toegang tot het internet. We feesten graag mee met deze twee bijzondere vogels. En uiteraard zijn we het aan onze stand verplicht om dat feestje ook online te vieren met een bijzondere homepage take-over op NRC.nl.”