nrc media logo

Europese nominatie ‘beste nieuwssite’ voor nrc.nl

dinsdag 11 april 2017

De website van NRC is, samen met de twee Britse nieuwssites The Financial Times en The Guardian, genomineerd voor ‘beste nieuwssite’ bij de European Digital Media Awards. Bij de awards, die worden toegekend door de World Association of Newspapers, worden jaarlijks de beste digitale initiatieven van Europese uitgevers bekroond.

In totaal zijn er negen categorieën, waaronder ook ‘beste gebruik van online video’, ‘beste datavisualisatie’ en ‘beste mobiele nieuwsdienst’. The Guardian won de award voor beste nieuwssite in 2015 al eens; vorig jaar ging die titel naar Quartz. De Volkskrant kreeg toen een eervolle vermelding in de categorie ‘beste gebruik van online video’, voor een project over klimaatverandering. De prijsuitreiking vindt plaats op 24 april in Denemarken.

Online kwaliteitsjournalistiek
nrc.nl is vernieuwd in oktober 2015 en sinds dit moment heeft NRC de betaalmuur geïntroduceerd op nrc.nl. Immers kwaliteitsjournalistiek kost geld, ongeacht de drager. Dat steeds meer lezers bereid zijn te betalen voor online kwaliteitsjournalistiek bleek al uit de resultaten die NRC Media in 2016 boekte. In de strategie voor 2017 is de verdere ontwikkeling van online kwaliteitsjournalistiek een belangrijke pijler. NRC is dan ook zeer verheugd met het feit dat nrc.nl nu op internationaal niveau genomineerd is.