nrc media logo

Eerste podcastserie NRC XTR live: ‘De Stille Getuige’

woensdag 8 januari 2020

Vanaf vandaag is de allereerste NRC XTR productie van een podcastserie in samenwerking met het Nederlands Forensisch Instituut te beluisteren: De Stille Getuige.

De Stille Getuige is een zesdelige podcastserie over hoe het NFI stille getuigen en sporen laat spreken – waarin we op bezoek gaan bij onderzoekers van verschillende onderzoeksgebieden, zoals DNA, Pathologie en Vingersporen. Ook maken we kennis met geavanceerde onderzoekstechnieken, bevlogen onderzoekers en een wereld achter deuren die doorgaans gesloten blijven.

De eerste twee afleveringen zijn op dit moment te beluisteren via Spotify en via deze link op nrc.nl. De andere afleveringen volgen verder dit jaar.

De stille getuige is een productie van NRC XTR, de brandedcontenttak van NRC Media. Journalist: Leonard van den Berg | Productie: Charlotte Balder | Geluid: Capital of Media. Met dank aan Meike Willebrands en Eef Herregodts van het Nederlands Forensisch Instituut.

Beluister hieronder de allereerste aflevering via Spotify

Ook geïnteresseerd in een branded content campagne in samenwerking met NRC XTR? Bekijk hier meer informatie over onze branded content.