nrc media logo

De 7de NRC Charity Awards gaan van start

vrijdag 10 maart 2017

De NRC Charity Awards zijn in 2011 in het leven geroepen op initiatief van NRC en bedoeld om zowel grote als kleinere goede doelen te ondersteunen bij het bereiken van bestaande en nieuwe donateurs, vrijwilligers en ambassadeurs.  Deelname aan deze awards staat open voor alle charitatieve instellingen.

Hoe gaat het in zijn werk? Elk goed doel maakt kans op een communicatiecampagne ontwikkeld door aanstormend talent van Willem de Kooning Academie. Om kans te maken op deze campagne die bestaat uit een printadvertentie en een banner, nodigen wij u uit om een motivatie in te sturen. Een motivatie waaruit blijkt waarom juist uw instelling een campagne verdient.

Motivatie insturen kan tot en met woensdag 22 maart 2017. Stuur deze motivatie naar charityawards@nrc.nl. In de motivatie lezen wij graag waarom NRC juist uw stichting moet selecteren voor de NRC Charity Awards 2017, een omschrijving van het goede doel, welke boodschap u wilt overbrengen en wat u met een campagne zou willen bereiken. Een opzet voor een motivatie kunt u hier vinden.

Uit alle inzendingen selecteert de redactie van NRC twintig goede doelen. Voor deze twintig goede doelen gaan de studenten van Willem de Kooning een campagne ontwikkelen. Belangrijke data waar u rekening mee moet houden als uw stichting wordt geselecteerd:

* Maandag 27 maart maken we bekend welke twintig goede doelen gaan samenwerken met een creatief team van Willem de Kooning Academie.

* Op maandag 10 april organiseren we een ontmoetingsdag op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Tijdens deze dag ontmoeten de geselecteerde goede doelen hun creatieve team.

* Vanaf half juli worden alle door de Willem de Kooning voor de geselecteerde goede doelen ontworpen advertenties gepubliceerd in NRC Handelsblad, nrc.next en op www.charityawards.nl.

* Vanaf half juli krijgt het publiek de kans om op hun favoriet te stemmen. Daarnaast zal een vakjury onder leiding van NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch alle inzendingen beoordelen en drie winnaars selecteren.

* Op dinsdag 29 augustus vindt de uitreiking van NRC Charity Awards 2017 plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomst worden de winnaars van de publieks- en vakjury bekendgemaakt.

Over Willem de Kooning Academie
De Willem de Kooning Academie is een internationaal toonaangevende academie voor bachelor- en masteropleidingen in media, art, design, leisure en education. De Academie draagt bij aan de hoogwaardige maakindustrie op het gebied van kunst, mode, product en media in Rotterdam, Nederland en ver daar buiten.“Wij zien het als onze missie onze studenten op te leiden tot de creating pioneers waar de economie om vraagt en bereiden hen voor op een internationale beroepspraktijk.”Kijk voor meer informatie op de website van de Willem de Kooning Academie: http://www.wdka.nl/

Wilt u meer weten?
Meer informatie en de voorwaarden vindt u op www.nrccharityawards.nl. Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met Tessa Franssen via charityawards@nrc.nl.