nrc media logo

Branded content

Verhalen waar je wijzer van wordt. NRC branded content ontwikkelt unieke, relevante en betekenisvolle content en vertaalt de kernkwaliteiten van NRC: kwaliteit, betrouwbaarheid en deskundigheid in verhalen waar je wijzer van wordt. Altijd met respect voor de lezer en met de doelstellingen van opdrachtgevers als uitgangspunt. De producties worden op journalistieke wijze gemaakt en dienen allemaal het gewenste effect te bereiken: invloed door inhoud.

Kwaliteit

 

Met aandacht en goed gemaakt, op maat voor het NRC-publiek. Dezelfde journalistieke kwaliteit die u gewend bent van onze redactionele artikelen.

Vertrouwen

 

De verhalen brengen nuttige en feitelijk juiste informatie naar de lezer. Hij steekt er wat van op, kan er zijn mening mee vormen en tot actie worden aangezet.

Deskundigheid

 

De beste informatie naar boven halen en op de beste manier presenteren met dank aan ons grote netwerk van contentmakers, strategen en vormgevers.

Bekijk onze NRC branded content-samenwerkingen

Bewezen effect op merkassociatie en merkvoorkeur

Wij bereiken betrokken lezers en helpen adverteerders om hun verhaal op een relevante en geloofwaardige wijze – oftewel NRC-waardige wijze – over te brengen dat daadwerkelijk effect sorteert. En we zien dat het werkt. De verhalen sluiten goed aan bij de belevingswereld van onze NRC-lezers en worden hierdoor bijzonder goed gelezen, maar we zien ook dat de investering van onze partners loont.

+36% positieve associaties bij de exposed groep – +35% merkoverweging – +18% merkvoorkeur

Onze branded content heeft bewezen effect. Effect op hoe de lezer naar het merk kijkt, welke associaties hij bij het merk heeft en of hij er een voorkeur voor ontwikkelt.

Quality view: afrekenen op resultaat

Bij NRC geloven wij erin dat een lezer minimaal 15 seconden actief het verhaal moet lezen voor een geslaagde boodschapoverdracht. Daarom rekenen wij bij XTR-producties af op quality view: je betaalt alleen per lezer die minimaal 15 seconden actief in het artikel verblijft.

Onze quality view meten wij met MOAT. MOAT meet het leesgedrag per seconde op basis van activiteit en interactie en stopt met meten zodra er niks gebeurt op het artikel. Ook meten we hiermee de quality view per seconde. Hiermee kunnen wij onze klanten garanderen dat hun boodschap daadwerkelijk bij de doelgroep terecht komt.

We zien het ook terug in de cijfers; als een lezer minimaal 15 seconden in het artikel actief is, leest de lezer het artikel veelal helemaal uit. Dat is het doel als je hoogwaardige content maakt, maar nog belangrijker als je branded content effectief wilt inzetten.

De mogelijkheden van branded content

XTR
Maatwerk op basis van uw doelstellingen. Hierbij zijn we goed in staat om het juiste haakje te vinden bij de boodschap die u als opdrachtgever wilt overbrengen, passend bij het journalistieke thema dat onze lezers verkiezen.

Advertorial of brand page
Uw content in woord, beeld en geluid binnen de vertrouwde NRC-omgeving met de tone-of-voice die onze lezers aanspreekt in de vorm van een advertorial of een brand page.