nrc media logo

Bernard van Leer Foundation

dinsdag 28 maart 2017

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”3″ divider_color=”accent-color” animate=”yes”]

Doelstelling

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”3″ divider_color=”accent-color” animate=”yes”]

Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat investeren in de ontwikkeling van kinderen in de eerste vier levensjaren van groot belang is. Het is een kans voor meer gelijkheid in de maatschappij en levert een positieve bijdrage aan de Nederlandse economie.

De impact van investeren in het verbeteren van de kwaliteit en toegang tot vroeg leren is helaas in Nederland nog onvoldoende bekend.

[image_with_animation image_url=”19384″ alignment=”” animation=”Fade In” box_shadow=”none” max_width=”100%”][image_with_animation image_url=”19385″ alignment=”” animation=”Fade In” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Strategie

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”3″ divider_color=”accent-color” animate=”yes”]Een 20 pagina’s tellende bijlage bij NRC Handelsblad met aandacht voor het belang en de impact van ‘vroeg leren’. Kennis delen over dit onderwerp en het vergroten van de mogelijkheden voor jonge kinderen is één van de speerpunten van de Bernard van Leer Foundation.

De uitgave wordt meegestuurd met NRC Weekend (300.000 abonnees, 800.000 lezers). De bijlage is tevens doorgedrukt voor distributie via de eigen kanalen van de Bernard van Leer Foundation.

Aanpak

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”3″ divider_color=”accent-color” animate=”yes”]

  • Van peuter tot succesvolle volwassene
  • Investeer in de kenniseconomie van morgen

Om het belang van het investeren in jonge kinderen en de impact hiervan in de toekomst te benadrukken, is de bijlage ingedeeld in een aantal hoofdstukken ‘op leeftijd’: 2 jaar, 4 jaar, 15 jaar en 35 jaar.

De start van een hoofdstuk wordt gemarkeerd door een openingspagina met portretfoto. De portretfoto’s staan symbool voor de ontwikkeling van peuter tot succesvolle volwassene. In de inleidende tekst belichten we een feit (bewijs), waarin we het belang aantonen van het investeren in vroeg leren. Het bewijs, liefst een conclusie uit een relevant onderzoek, is van toepassing op de leeftijd van de persoon op de foto. Elk hoofdstuk bestaat uit artikelen die aansluiten op de leeftijd van de persoon op de foto; wetenschappers aan het woord, success stories, interviews met autoriteiten uit het vakgebied.

Hier kunt u de XTR bijlage van Bernard van Leer Foundation bekijken[image_with_animation image_url=”19386″ alignment=”” animation=”Fade In” box_shadow=”none” max_width=”100%”][nectar_btn size=”small” button_style=”regular” button_color_2=”Accent-Color” icon_family=”none” url=”https://www.nrcmedia.nl/maatwerk/inspiratie/” text=”Bekijk meer cases”]