Familieberichten

In NRC (NRC Doordeweeks en NRC Weekend) bestaat dagelijks de mogelijkheid tot het plaatsen van familieberichten. Dit betreffen berichten in diverse categorieën. De eerste categorie is rouwberichten, zoals overlijdensberichten, in memoriams of dankbetuigingen. Maar ook blijde berichten zoals geboorte, huwelijk, verloving, Valentijn, verjaardag, jubileum, rijbewijs, diploma, promotie, pensioen, Moederdag/Vaderdag kunt u in de krant plaatsen.

nrcadverteren.nl familieberichten
Meer informatie
Infosheet 2018

Familieberichten

Wilt u meer weten of heeft u hulp nodig?
Voor vragen over adverteren kunt u terecht bij onze salesafdeling via +31 (0)20 755 3053 of via sales@nrc.nl.
Heeft u vragen over het opgeven van uw familiebericht? Dan kunt u telefonisch contact opnemen met +31 (0)20 755 3052 of via familieberichten@nrc.nl

1

Hoe kan ik een familiebericht opgeven?

Advertenties kunt u eenvoudig en geheel persoonlijk opstellen via onze opmaakportal nrcadverteren.nl. De opmaakmodule biedt direct inzicht in de kosten per formaat. U kunt afrekenen middels iDEAL of middels creditcard.
U kunt er tevens voor kiezen uw bericht door NRC Media te laten opmaken en een factuur achteraf te ontvangen.
2

Hoe ziet een familiebericht eruit?

De breedten van de familieberichten hebben standaardformaten. Als de advertentie een blijde bericht betreft, heeft deze de standaardbreedte van 1 kolom. Als de advertentie een overlijdensbericht, in memoriam of dankbetuiging betreft, heeft u keuze uit twee, drie of vier kolommen. De hoogte wordt bepaald door de hoeveelheid tekst en de daaruit voortvloeiende opmaak van de advertentie. Er zijn diverse mogelijkheden om de advertentie te personaliseren door kleur- en afbeeldingen of achtergronden toe te voegen.
3

Wat kost een familiebericht?

Voor plaatsing op maandag t/m zaterdag geldt een tarief van € 6,95 incl. BTW per millimeter per kolom. Deze tarieven zijn gebaseerd op het formaat van de advertentie, die wordt berekend per millimeter en per kolom. Er gelden geen kleurtoeslagen voor familieberichten.
Formaatberekening familieberichten

De breedte van een familiebericht heeft een standaardformaat. De hoogte wordt bepaald door de hoeveelheid tekst en de daaruit voortvloeiende opmaak van de advertentie. Voor alle familieberichten (rouwberichten, in memoriam, dankbetuigingen en blijde berichten) geldt als standaardbreedte: 2 kolommen = 78 mm, 3 kolommen = 118 mm of 4 kolommen = 158 mm.

Voorbeeldberekening tarief rouwbericht*:
Formaat: 2 kolommen breed, 100mm hoog per kolom
Plaatsing: 2 × 100 mm (200 mm × € 6,95) = € 1.390,- incl. BTW

Voorbeeldberekening tarief blijde bericht*:
Formaat: 2 kolommen breed, minimaal 30 mm hoog
Plaatsing: 2 × 30 mm × € 3,45 = € 207,- incl. BTW

* Prijsberekening is exclusief 3 mm witruimte per kolom