Home / Adverteren / Het Blad bij NRC

Het Blad bij NRC

Onderstaand de vier meest gestelde vragen over Het Blad bij NRC.

Wat is de redactionele formule?

Het Blad bij NRC is hét (culturele) lifestylemagazine van NRC. Het Blad is gebaseerd op een aantal vaste pijlers die iedere maand aan bod komen: mode, interieur & design, reizen, kunst, watches & jewellery, beauty & wellness, automotive en culinair. Regelmatig krijgt een van die onderwerpen extra aandacht, uitgewerkt in featureverhalen. Door deze vaste pijlers is de redactionele formule van Het Blad niet alleen duidelijk en herkenbaar voor onze lezer, maar ook voor u als adverteerder. Ook is er elke maand een groot interview met een Nederlander die internationaal bekend is of een internationale bekendheid die in Nederland veel belangstelling geniet. Het Blad van NRC is het énige krantenmagazine in Nederland dat internationale allure heeft.

Wanneer verschijnt het magazine?

Het Blad bij NRC verschijnt tien keer per jaar. Iedere maand gaat het magazine op zaterdag mee met NRC Weekend. In de maanden juli en augustus verschijnt Het Blad niet. Adverteren in Het Blad betekent dat u zowel in het ‘papieren’ magazine staat als in de digitale editie van Het Blad bij NRC. Deze is zowel op de desktop, tablet als mobiel beschikbaar.

Ook worden alle artikelen van Het Blad bij NRC geplaatst op de ‘Lifestyle’ sectie- en artikelpagina’s op nrc.nl. Adverteren in het ‘Lifestyle’ blok betekent dat u exclusief en als enige adverteerder (dus met een 100% share of voice) zichtbaar bent in het juiste umfeld.

Editie Verschijning Deadline reserveren Deadline materiaal
Het Blad bij NRC #8 Reizen 7 januari 20 december 22 december
 Het Blad bij NRC #9 4 februari 17 januari  20 januari
Het Blad bij NRC #10 Mode 4 maart 14 februari 17 februari
 Het Blad bij NRC #11 Interieur & Design 1 april 14 maart 17 maart
 Het Blad bij NRC #12 6 mei 18 april 21 april
Het Blad bij NRC #13 3 juni 16 mei 19 mei
Het Blad bij NRC #14 Mode 2 september 15 augustus 18 augustus
Het Blad bij NRC #15 Interieur & Design 7 oktober 19 september 21 september
Het Blad bij NRC #16 4 november 17 oktober 20 oktober
Het Blad bij NRC #17 Feestdagen 2 december 14 november 17 november


B
ekijk hier de factsheet van Het Blad bij NRC van 2017.

Welke doelgroep bereikt Het Blad bij NRC?

Het is de kwaliteit van NRC die een select lezersprofiel aantrekt. De NRC-lezer is hoogopgeleid  en kapitaalkrachtig. Van de lezers van NRC valt 77% in de AB1-doelgroep (hoogopgeleide en kapitaalkrachtige consumenten) en zelfs 55% bevindt zich in sociale klasse A. Daarnaast heeft NRC met 174 de hoogste selectiviteitindex in de doelgroep AB1. Voor nrc.nl is deze zelfs 182 (DMA institute, 2016).
Wat verder opvalt, is dat NRC-lezers een zeer hoog engagement hebben. Gekeken naar de leesduur in minuten heeft NRC Weekend een gemiddelde van maar liefst 59 minuten per gelezen editie. Uit onderzoek van GfK blijkt dat 92% van de lezers NRC ziet als een goede vriend/familie.

Door de unieke combinatie van het hoogste selectieve bereik in de AB1-doelgroep, hoog engagement in diezelfde doelgroep en een krachtig umfeld biedt NRC middels Het Blad bij NRC een uitstekend podium om de advertentieboodschap effectief en impactvol over te brengen.

Wat zijn de advertentiemogelijkheden?

Adverteren in Het Blad bij NRC kan op de volgende manieren:

  • Het Blad Online: met het online Lifestyle pakket wordt de advertentie altijd binnen het juiste umfeld geplaatst. De advertentie is één week lang volledig exclusief én als enige zichtbaar binnen deze sectie (100% share of voice). Vanwege de exclusiviteit van dit pakket is er ruimte voor een select aantal adverteerders (4 per maand).
  • Het Blad Print: adverteren in het magazine en de digitale editie van Het Blad bij NRC. Deze is zowel op desktop, tablet als mobiel beschikbaar.
  • Het Blad Compleet: voor maximale impact en maximaal bereik in de AB1 doelgroep – op print en digitaal – adverteert u met Het Blad Compleet.


Bekijk hier de factsheet van Het Blad bij NRC van 2017.

 

Neem contact op met uw accountmanager om van deze pakketten te profiteren! Onze salesafdeling is bereikbaar via (020) 755 3053 of via e-mail op sales@nrc.nl.

HetBlad_600x300px