nrc media logo

Vier het mee! 50 jaar NRC

NRC is jarig! Op 1 oktober 2020 vieren we ons vijftigjarig bestaan. Daarom zullen we in de week van zaterdag 26 september tot en met 3 oktober 2020 stilstaan bij onze vijftigste verjaardag met o.a. een speciale jubileumeditie in print, bijzondere publicaties op nrc.nl en speciale audiocolleges en podcasts.

Al 50 jaar onthult NRC de feiten, betrekken we de lezer bij onze journalistiek en nuanceren we het snelle citaat. Bekijk de mogelijkheden om in onze jubileumweek te adverteren.

De allereerste editie

1 oktober 1970 verscheen de allereerste editie van NRC Handelsblad vanuit een samensmelting tussen de Nieuwe Rotterdamse Courant (1844) en het Algemeen Handelsblad (1828). 

NRC doet al 50 jaar aan journalistiek die dieper graaft dan het snelle citaat en verder kijkt dan de grenzen van Nederland. Journalistiek die ertoe doet. Die onthult, duidt, analyseert en betrokken is. Die van nuance houdt. Die hoofd én hart raakt. Die ruimte geeft aan debat. Die tegenspraak op prijs stelt.

Blader door de allereerste editie van NRC Handelsblad in deze digitale pdf en blik terug op het begin van 50 jaar NRC!

Adverteer tijdens ons jubileum in:

Print

Online

Podcasts

Jubileumedities in print

Van 26 september tot en met 3 oktober besteedt de redactie in zowel print, online als in podcasts extra aandacht aan ons jubileum. Zo verschijnt op 26 september een speciale editie van de krant met daarin bijzondere en feestelijke producties, zoals een culinair feestmenu en columnisten die een speciale column schrijven voor de gelegenheid.

Adverteer tijdens onze jubileumweek in onze printedities van NRC Doordeweeks en NRC Weekend. 

NRC.nl, dubbel feest

Dit jaar vieren we niet alleen het jubileum van 50 jaar NRC Handelsblad, maar nrc.nl bestaat dit jaar ook 25 jaar. Naast de plaatsing van de speciale producties die in de jubileumeditie in print verschijnen, zijn er nog vele andere bijzondere producties te vinden op nrc.nl. Denk hierbij aan een digitaal fotoproject om 50 jaar fotojournalistiek te vieren, speciale audioproducties ter vervanging van de Nacht van NRC en nog veel meer.

In de oren van de NRC-luisteraar

Podcasts zijn in de afgelopen tijd écht een onderdeel van NRC geworden. Daarom kunnen de podcasts ook tijdens ons jubileum niet ontbreken, en verschijnen er zelfs speciale audiocolleges in het teken van onze vijftigste verjaardag. Adverteer met jouw boodschap in onze podcasts om letterlijk in de oren van de NRC-luisteraar aanwezig te zijn.

Enthousiast geworden?

Ben je enthousiast geworden over ons jubileum, maar heb je nog een aantal vragen? We helpen je graag persoonlijk verder.